powertex workshops Oss powertex workshop Oss naar favorieten
powertex cursussen Noord Brabant mailen naar
home

powertex en textielverharders oss Noord Brabant

Powertex textielverharder Oss Noord Brabant

Wat is Powertex?

Powertex is een verharder op waterbasis waarmee je materialen verhard. Denk bijvoorbeeld aan textiel, karton, papier, leer, pluche en glasvezelmat. Je mag het ook combineren met zelfhardende kleisoorten of steen, keramiek, styropor, hout en onder andere zand. Zeker in combinatie met andere producten van Powertex zoals Balls & Sand, Stone Art en Easy3Dflex, maak je geweldig leuke kunstwerken. Beelden en schilderijen maar evengoed schitterende sieraden behoren tot de mogelijkheden. Neem maar eens een kijkje bij de voorbeelden.

Powertex kleuren.

Je kunt Powertex verven in je favoriete kleuren. Dit kan met het speciale Powercolor pigment of Colortricx voor een brons uiterlijk of een mooie 'metallic look'. Maar je kunt ook olieverf, acryl of latex gebruiken. Met bisters (speciale kleurstoffen) zijn zelfs prachtige craquele effecten mogelijk.

Nieuw: 3D Balls & Sand

Met 'Balls' en 'Sand' maak je heel mooie structuren op beelden, schilderijen of andere ondergronden. Het 'Sand' geeft zelfs een fluweelachtig effect.
Gebruik Balls en Sand eens met andere producten zoals structuurpasta of de transfer techniek.

Wat is Stone Art?

Stone Art is een soort papier-maché mengsel. Met Stone-Art maak je mooie grove of juist hele fijne structuren. Ook steen effecten zijn mogelijk. In combinatie met Powertex kun je bovendien een zelfhardende klei maken. Met deze klei boetseer je of maak je bijvoorbeeld mooie kleine barstjes voor een oud uiterlijk.

Gipsen figuurtjes.

deel van een Powetex werkstuk uit de workshops cursussen

Powertex heeft ook allerlei vormen van gips zoals verschillende reeksen hoofdjes. Een hoofdje op een beeld maken wordt zo natuurlijk wel erg eenvoudig. Maar een dergelijk figuurtje is ook erg leuk in een object of op een schilderij. Een leuke Boeddha?

Wat is Easy 3D flex?

Easy-3D-flex is een Powertex product dat het meest gebruikt wordt voor het opbrengen van hele dikke lagen. In deze lagen kun je met allerlei voorwerpen fraaie afdrukken maken. Het grappige is dat tijdens het drogen willekeurige barsten ontstaan. Deze kunnen zo diep worden dat zelfs de ondergrond zichtbaar wordt. Je krijgt schitterende resultaten als je deze ondergrond een contrasterende kleur geeft. Denk naast het gebruik bij beelden ook eens aan het maken van een fantastisch schilderij.

Andere producten van Powertex.

Uiteraard heeft Powertex talrijke bijproducten voor meer creativiteit in je werkstukken. Ook zijn er verschillende vernissen om je werk te beschermen en bijvoorbeeld standaarden en frames. Volg je een van de Powertex workshops of een cursus dan is het product natuurlijk inbegrepen.

Wil je eens kennismaken?

Of ken je Powertex en wil je graag eens technieken voor gevorderden proberen? Een cursus volgen? Dit kan tijdens een Open Atelier. Voor datums kun je de agenda raadplegen.

Powertex producten kopen?

Wil je een of meer Powertex producten kopen om thuis heerlijk creatief aan de slag te gaan? Ook dat kan! Stuur dan even een e-mail.

naar het begin van de pagina powertex

DISCLAIMER   PRIVACY

Copyright © Crea Feja Noord Brabant Oss | Alle rechten voorbehouden | powertex